Om oss

Plantairum har som vision om att alla skall kunna njuta av en lite grönare miljö efter egna förutsättningar stort som litet.
Alla kunder skall få personligt passande lösningar och en professionell hjälp att ta hand om sina växter.

Plantairum består av ett team med erfarenhet av växtinredning och växtservice, ett gäng där alla bidrar med sina speciella kunskaper, bakgrunder och personligheter.
Vi jobbar och utvecklas tillsammans och i vår service till Er är personlig kontakt och trygghet viktig för oss.

Vi jobbar tydligt med miljömål och i vårt arbetsmiljöarbete ingår jämställdhetsarbete där vi utgår ifrån att kvinnor och män oavsett etnisk kulturell bakgrund, sexuell läggning , tidigare kunskaper och arbetslivserfarenhet erbjuds samma möjligheter att utvecklas så att personliga egenskaper skall komma till sin rätt.
Teamet kan växtinredning, trädgård, snittblommor, växtväggar, mossa, dekor, säsongsdekor, inredning och mycket mer. Vi är mer än gärna kreativa!

Vi har Borås som bas och rör oss geografiskt i hela Västra Götaland, Halland med Halmstad, Varberg och Kungsbacka, Göteborg med kranskommuner Mölndal, Partille och Kungälv, Lerum. Vi finns i Alingsås och Ulricehamn.
Trestad med Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg. Vi hjälper er i Jönköping och Jönköpings län med Nässjö och Värnamo, och har personal som ger våra kunder professionell växtervice i Växjö, Ljungby, Sävsjö samt Kalmar och Blekinge län.

Vårt gemensamma mål:

  • Att vara vägledande och proaktiva i vår bransch och i kontakten med våra kunder för att underlätta deras vardag.
  • Våra kunder skall se oss som samarbetspartner, och känna att vi är lyhörda och tillvaratar deras önskemål och krav.
  • Vi skall ständigt arbeta med att förbättra och utveckla vårt kvalitetssystem samt löpande utbilda och engagera vår personal efter marknadens krav och behov.

Detta uppnår vi genom mångårig erfarenhet med personal som känner glädje i att utföra ett bra arbete åt alla kunder.

Miljö och Hållbarhet

För oss gäller hållbarhet både för människor och natur. Vi är stolta över vårt arbete och vi tar stort ansvar för hur vi påverkar den miljö vi lever i. Alla val vi gör tar vi med miljöpåverkan i åtanke.

Detta är några av de saker vi strävar efter i vår CSR- och miljöpolicy:

  • Aktivt arbeta för mänskliga rättigheter och en säker arbetsmiljö
  • Aktivt ta hänsyn till risker, sett ur ett miljöperspektiv.
  • Uppfylla alla lagkrav
  • Aktivt ställa krav på leverantörer
  • Minska transporter av varor och tjänster
  • Alltid söka miljömärkta förbrukningsvaror
  • Ökad förståelse och kunskap för era växter, för att öka livslängd och minska utbyte av växter.

Certifierade leverantörer och odlare

Våra växter inköps från vår leverantör i Holland som i sin tur köper in växter från närliggande odlare. Leverantören är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001. Samtliga odlare som de/vi anlitar är miljöcertifierade enligt Holländsk standard- MPS. När det gäller inköp av nya växter, skall vi /de alltid fråga efter certifierade odlare.

Krukor

Inköp av krukor samordnas och vår avhämtning av krukor och annat material. Vi väljer återvinningsbara bevattningssystem och insatser av PP – plast. Krukorna vi använder är miljödeklarerade och glasyren tillverkad av Fältspat och silikat garanterat utan tillsats av bly. Samtliga krukor skall kunna deponeras som ofarligt avfall.

Jord och yt-dekor

Jorden och ytdekor som vi använder kommer från Hasselfors AB . Vi har som rutin att samordna våra leveranser och koncentrera kvantiteten/leverans och därmed minska onödig transport. När jorden fyllt sin funktion och skall bytas ut, komposteras denna på anläggning och bli till förnybar Borås-kompost.

Leca & pimpsten

Leca-kulor separeras och återanvänds så mycket som möjligt. Då detta ej är möjligt, sorteras dessa på anläggning efter rådande anvisningar. Pimpsten sorteras och återanvänds.